Britse Pond (GBP) wisselkoers

Hieronder vindt u zowel actuele als historische wisselkoersen voor britse pond (GBP). U kunt ook onze eenvoudige valutacalculator gebruiken om bijvoorbeeld te bekijken hoeveel 100 EUR er is britse pond. We verzamelen ook aankopen en cursussen van de grootste banken in Denemarken, zodat u gemakkelijker kunt beslissen aan welke bank u uw britse pond (GBP) wilt wijzigen. Houd er rekening mee dat de wisselkoersen zijn genoteerd in eenheden van 100 britse pond (GBP).Huidige wisselkoers Britse Pond

Huidige cursus Verandering
1 GBP kosten 1,1706312043454 EUR 0 €
Laatst bijgewerkt: 2024-04-14.

Valuta Omrekenen GBP til EUR

GBP
EUR
Verander in sommige gebieden om direct over te schakelen en het bijbehorende bedrag in EUR of GBP te zien.

Wilt u een prijsbewaking instellen voor Britse Pond?

Vul hier uw e-mailadres in en het prijsniveau dat u wilt controleren en ontvang een e-mail wanneer de opgegeven prijs zich voordoet. Dan wordt er automatisch een e-mail naar u verzonden wanneer Britse Pond uw controleniveau heeft bereikt.

Als u een niveau invoert dat hoger is dan de huidige prijs, wordt er een e-mail verzonden wanneer de prijs gelijk is aan of hoger is dan de door u opgegeven prijs, als u een prijs invoert die lager is dan de huidige prijs, zullen we u een e-mail sturen wanneer de prijs lager of gelijk is aan de door u opgegeven prijs.

EUR


Wisselkoersen (kopen en verkopen) voor britse pond (GBP)

Bank Verkoop Course GBP
ABN AMRO 1,0150223304913 €
Bank Gekocht voor GBP
ABN AMRO 1,2531328320802 €

Houd de muis boven de pijl en laat de koerswijziging zien om te zien op welke datum de valuta voor britse pond (GBP) is bijgewerkt. De bovenstaande wisselkoersen van de banken moeten bij elke bank worden gecontroleerd voordat ze voor financiële doeleinden worden gebruikt.

Historische ontwikkeling van britse pond

Hieronder ziet u de historische ontwikkeling van de wisselkoers voor britse pond (GBP).

2248/5000

Over British Pound - GBP

Lees meer over de geschiedenis van het Britse pond en de valuta-GPB in het algemeen. Kan goed zijn om enige kennis van het pond te hebben voor een reis naar Engeland.

De Britse Pond is de valuta die wordt gebruikt in het Verenigd Koninkrijk. De valutacode is GBP en 1 Pond komt overeen met 100 pence. The British Pound wordt uitgegeven door Bank Of England, opgericht in 1694 en heeft haar hoofdkantoor in Londen. Vandaag is de valuta de vierde grootste ter wereld na de Amerikaanse dollar, de euro en de Japanse yen.

De naam pond die afkomstig is van dat ene pond kwam oorspronkelijk overeen met een gewicht pond in sterling zilver. Het zilver was verdeeld in 250 gelijke delen en 10 delen gingen naar de muntmaker als een salaris. De rest was verdeeld in 240 pence. Een gemeenschappelijke denominatie van de valuta in het verleden was pond sterling. Vóór 1971 was één pond verdeeld in twintig shilling, die op zijn beurt was verdeeld in twaalf pence. Dat gaf een totaal van 240 pence wat overeenkwam met één pond. Een mix van shilling en pond schreef 2 (6 of 2s 6d.) Penny was de kleinste munteenheid, maar ver achter in de geschiedenis was er halfpenny, wat overeenkwam met een halve cent en farthing, wat overeenkwam met een kwart penny. In 1971 werd een decimale hervorming uitgevoerd voor Shilling en potlood verdwenen als munteenheden in 1980 en 1991. Het pond bleef zijn waarde behouden, maar was nu verdeeld in 100 pence in plaats van 240. Dus de nieuwe penny was 2,4 pence waard. cent "en droeg ook de inscriptie" New Pence "tot 1982.

Het hekje is Latijn en wordt vaak gebruikt als denominatie voor de valuta. In het Engels wordt het personage meestal vóór de spraak geschreven, maar in andere talen is het vaak het tegenovergestelde.

Wat de denominaties betreft, zijn de Britse bankbiljetten 5 verschillend: 5,10,20 en £ 50. Er zijn ook munten die respectievelijk 1 en 2 pond waard zijn en een subeenheid die 1,2,5,10,20 of 50 pence waard is.

Ondanks druk van de andere EU-landen dat Groot-Brittannië als valuta de euro zou moeten trotseren, hebben de Britten tot dusverre dergelijke overredingspogingen niet ondersteund. Evenmin is het realistisch dat het Britse pond binnen enkele jaren zal verdwijnen, aangezien de valuta sterk staat ten opzichte van andere valuta's en de Britten over het algemeen zeer negatief geneigd zijn om de euro te introduceren.