Amerikaanse Dollar (USD) wisselkoers

Hieronder vindt u zowel actuele als historische wisselkoersen voor amerikaanse dollar (USD). U kunt ook onze eenvoudige valutacalculator gebruiken om bijvoorbeeld te bekijken hoeveel 100 EUR er is amerikaanse dollar. We verzamelen ook aankopen en cursussen van de grootste banken in Denemarken, zodat u gemakkelijker kunt beslissen aan welke bank u uw amerikaanse dollar (USD) wilt wijzigen. Houd er rekening mee dat de wisselkoersen zijn genoteerd in eenheden van 100 amerikaanse dollar (USD).Huidige wisselkoers Amerikaanse Dollar

Huidige cursus Verandering
1 USD kosten 0,91684239479234 EUR 0 €
Laatst bijgewerkt: 2024-07-16.

Valuta Omrekenen USD til EUR

USD
EUR
Verander in sommige gebieden om direct over te schakelen en het bijbehorende bedrag in EUR of USD te zien.

Wilt u een prijsbewaking instellen voor Amerikaanse Dollar?

Vul hier uw e-mailadres in en het prijsniveau dat u wilt controleren en ontvang een e-mail wanneer de opgegeven prijs zich voordoet. Dan wordt er automatisch een e-mail naar u verzonden wanneer Amerikaanse Dollar uw controleniveau heeft bereikt.

Als u een niveau invoert dat hoger is dan de huidige prijs, wordt er een e-mail verzonden wanneer de prijs gelijk is aan of hoger is dan de door u opgegeven prijs, als u een prijs invoert die lager is dan de huidige prijs, zullen we u een e-mail sturen wanneer de prijs lager of gelijk is aan de door u opgegeven prijs.

EUR


Wisselkoersen (kopen en verkopen) voor amerikaanse dollar (USD)

Bank Verkoop Course USD
ABN AMRO 0,80925791049608 €
Bank Gekocht voor USD
ABN AMRO 0,99920063948841 €

Houd de muis boven de pijl en laat de koerswijziging zien om te zien op welke datum de valuta voor amerikaanse dollar (USD) is bijgewerkt. De bovenstaande wisselkoersen van de banken moeten bij elke bank worden gecontroleerd voordat ze voor financiële doeleinden worden gebruikt.

Historische ontwikkeling van amerikaanse dollar

Hieronder ziet u de historische ontwikkeling van de wisselkoers voor amerikaanse dollar (USD).

Over Amerikaanse dollars - USD

Hier komt u meer te weten over de geschiedenis van de Amerikaanse dollar en zijn verschillende bankbiljetten en munten. Leuk om te lezen!

Dollars zijn in eerste instantie de naam van oude Europese valuta's, zoals riksdaler of tolar. Het woord komt van Duitse valleien. Het woord is ontwikkeld na het vinden van zilver in Joachimstal in Duitsland. Van deze zilveren, zilveren munten werden geproduceerd die Joachimsthaler werden genoemd, die later werd afgekort tot thaler. De Amerikaanse dollar, meestal alleen de dollar genoemd, is afkomstig van Spaanse zilveren munten in de benaming 8 onroerend goed die veel worden gebruikt in Noord-Amerika voordat de Verenigde Staten een onafhankelijk land werden. Op deze munten werd de figuur 8 geschreven met een grote S die werd gekruist door een of twee verticale stukken. Men zegt dat de inspiratie is ontleend aan het Spaanse wapen.

Natuurlijk, nadat de vertegenwoordigers van de dertien Amerikaanse koloniën op 4 juli 1776 de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring hadden geschreven, hadden de Verenigde Staten een eigen geldsysteem nodig. Eerste president van de VS George Washington gaf opdracht aan Thomas Jefferson, minister van Buitenlandse Zaken. Thomas nam contact op met een smid die we Johan Harper noemden en die in juli 1792 de eerste 1500 zilveren Half Dimes afleverde. De rest is geschiedenis.

De Amerikaanse dollar heeft de afkorting USD en is verdeeld in 100 cent. De Amerikaanse dollar is verkrijgbaar in veel verschillende coupures, gaande van een bankbiljet van $ 1 tot een bankbiljet van $ 10.000. Het klassieke bankbiljet van $ 1 heeft de eerste president van de VS, George Washington aan het front. Op de rekening van $ 50 werd Ulysses Grant benoemd tot president van de Amerikaanse Burgeroorlog en volgde Abraham Lincoln op. Tegenwoordig wordt de rekening van 100 dollar met Benjamin Franklin op de hoogste denominatie gedrukt. Geldautomaten geven geen hogere bedragen uit dan het bankbiljet van $ 20, en supermarkten en tankstations wisselen over het algemeen geen grotere bankbiljetten dan $ 50.

$ 1 is ook verkrijgbaar als een munt met John Quincy Adams als een motief. De kleinste benaming die in gebruik is, is 1 cent en wordt meestal cent genoemd. Op deze kleine koperen munt is Abraham Lincoln afgebeeld. Er zijn ook 5,10,25 en 50 cent in muntdenominaties. Al deze munten zijn gemaakt van zilver. De 5 cent-munt heet nikkel, terwijl de 10 cent meestal dubbeltje wordt genoemd. De munt van 50 cent wordt steeds zeldzamer, maar wordt nog steeds vervaardigd. De dollarmunt komt steeds vaker voor en zal binnenkort de biljet van 1 dollar vervangen.